2011. február 24., csütörtök

Csongi sapka kicsit átalakítva

A Csonginak készült sapi mégis kissé nagynak bizonyult, így kis átalakítással a férjemé lett ( Horgoltam még hozzá 3 sort és csak ebben a 3 sorban fogyasztottam, szegélyként 1 sor félpálca készült) . Így legalább róla is felkerül egy kép a blogba :-) Neki is tetszett a sapka, "csak az a baj, hogy átfúj rajta a szél"- így kénytelen leszek belevarrni egy bélést is.

2011. február 14., hétfő

Boldog valentin napot!

Elkészült első önállóan varrt "alkotásom"; egy szív alakú tűpárna. Ötlet és szabásminta: Varroház online varrótanfolyama  És az időzítés se véletlen- Boldog Valentin napot kívánok!

2011. február 10., csütörtök

És íme a fonalak

Tegnap végre jutott időm elmenni Barkáékhoz és vettem pár gombóc fonalat. Gyönyörűek! Szóval most már csak horgolni kell....:-)


2011. február 8., kedd

Még egy új projekt

Számtalan horgolnivaló ötletem van, minden nap újabb és újabb dolgok villanak fel. És mindemellett egy régi vágyam vált még valóra, kaptam szülinapomra egy varrógépet. Szóval, amikor nem horgolok, ezzel próbálgatok ügyködni. Remélem nemsokára már saját magam által varrt dolgokat mutathatok nektek.

2011. február 7., hétfő

Csongi sapka



Eredetileg azért kezdtem horgolni, hogy Csongi nagy fejecskéjére horgolok majd sapkákat. Még nincs 3 éves, de kb.felnőtt méretű feje van - szóval elég nehéz neki sapkát venni. Eleinte ez a kissé buggyos fazon nem nagyon tetszett Csonginak, úgyhogy vissza is akartam fejteni, de most már megkedvelte így úgy tűnik marad a sapi.Mosó Masa fonalból horgoltam, ami annyira jó vastag, hogy nagyon gyorsan elkészültem vele. Egyráhajtásos pálcákból horgoltam, 1.körben 6 szemmel, majd fokozatosan szaporítottam 5 körön keresztül. Utána szaporítás nélkül horgoltam tovább.Az utolsó három sorban fogyasztottam, a szegély félpálcákból készült.

Karácsonyi csillagok

Azért ebben a tanulós időszakban is igyekeztem ezt-azt csinálgatni, így készült egy-két karácsonyi csillag a Barka horgolósuli útmutatásai alapján. Eredetileg ajándékkísérőknek szántam őket, aztán nem készültem el az elegendő mennyiséggel, így megpróbálkozom a csillagos sállal.

kicsit megkésve

Elég régen nem foglalkoztam a blogommal, egyrészt mert vizsgaidőszakom volt, meg mellette karácsonyi készülődés stb... szóval kicsit összecsaptak a fejem fölött a hullámok. Most igyekszem újra kicsit gyakrabban jelentkezni :-)
Álljon itt egy kép arról, milyen dolgokkal is foglalkoztam mostanában nagyrészt:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...